Vandaag op 5 september 2017 is het idee uitgewerkt van het opstarten van een bedrijf in ICT-gerelateerde oplossingen van drie vrienden die 2 jaar geleden samen begonnen zijn aan de studie HBO-ICT: Software Engineering op de Hogeschool van Amsterdam. Deze studenten zijn:

  • Albert van Kiel
  • Max van Hasselt
  • Tom Scholten

Alledrie deze studenten hebben geen tot minimale ervaring in ICT. Graag geven we even een korte introductie over deze personen.

Albert van kiel

Albert van Kiel is een student die zijn studie Web Development heeft afgerond op het Media College in 2015. Inmiddels doet hij met volle passie de HBO-studie Software Engineering. Hij zit in het derde jaar en is bezig met een themasemester over Big Data. Daarnaast vindt hij het businessleven interessant. Hij heeft bij meerdere bedrijven gewerkt waar hij ervaring heeft kunnen opbouwen met WordPress en PHP. Ook is hij een half jaar op stage geweest in New York, Verenigde Staten.

Max van hasselt

Naast zijn enorme interesse in rock-muziek is Max van Hasselt een steenharde developer die een ondernemend inzicht heeft in het ICT-bedrijfsleven. Hij zit in het derde jaar van de studie HBO-ICT: Software Engineering en heeft net een themasemester Big Data achter de rug. Naast deze interessante richting heeft hij ook interesse in Security en Privacy. Max heeft enkele ervaring met het bouwen van websites in WordPress en PHP.

Tom Scholten

Als jongste van de drie komt Tom Scholten niet tekort aan ondernemend vermogen en is hij gedreven om hard te werken voor WebStudyo en zo zijn ervaring uit te breiden. Hij is bezig met het derde jaar van zijn studie HBO-ICT: Software Engineering met een themasemester Big Data. Dit wilt hij graag later gaan combineren met Machine Learning in combinatie met een wiskundige richting. Tom heeft in het eerste half jaar van 2017 stage gelopen in New Jersey, Verenigde Staten. Daarnaast heeft hij enkele kleine WordPress-websites gemaakt.

WebStudyo

Het idee van WebStudyo is uitgewerkt en zal binnenkort worden geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De naam van het bedrijf bestaat uit een combinatie van de woorden: Web, Study en Studio. De naam moet uitstralen dat er websites en andere ICT-gerelateerde oplossingen worden gemaakt. Study straalt het studentenleven uit. En Studio staat voor de flexibiliteit van de studenten en hun werkplek.

De missie van WebStudyo klinkt als volgt: “Studenten helpen bedrijven, bedrijven helpen studenten.” Met studenten worden ook de net-afgestudeerden bedoeld. Het is de bedoeling dat WebStudyo werkt net zoals andere soortgelijke bedrijven, echter werken er alleen maar studenten. Op die manier helpen de studenten de bedrijven. Doordat de bedrijven WebStudyo de kans geven om te laten helpen, kunnen de studenten worden ondersteunt tijdens hun studie en de opbouw van hun carriere. Dit gebeurt natuurlijk financieel, voor de kosten van hun studie en hun studentenwoning, maar ook zeker op het gebied van ervaring en netwerken kunnen studenten worden geholpen.

De visie van WebStudyo luidt daarom ook als volgt:

“Studenten en net-afgestudeerden maken ICT-gerelateerde oplossingen om zichzelf (financieel) te ondersteunen tijdens hun studie en de opbouw van hun carriere.”

WebStudyo zal voorloping simpele WordPress-websites maken, om warm te worden in de wereld van ICT. Vervolgens willen we gaan groeien en eCommerce websites gaan bouwen en design-studenten gaan aannemen om zelf custom thema’s te gaan maken. Uiteindelijk willen we ook overstappen naar maatwerk websites en onze CMS-systemen gaan uitbreiden naar Joomla en Drupal.

Wil jij een keurmerk aan de onderkant van je website die aangeeft dat je studenten ondersteunt? Kom dan met WebStudyo in contact op de home pagina.

Proost.

 

Categorieën: WebStudyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

WebStudyo

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

We zijn er trots op om met u te mogen delen dat de inschrijving van WebStudyo vanaf vandaag officieel is! Deze middag zijn Albert van Kiel, Max van Hasselt en Tom Scholten met zijn drieën Lees verder…

WebStudyo

Logo Design en Kamer van Koophandel

Bij WebStudyo zijn we in rep en roer met het officieel maken van het bedrijf. De afgelopen weken zijn er een hoop ontwikkelingen geweest en graag zouden we je erover willen vertellen in dit gloednieuwe Lees verder…

WebStudyo

WebStudyo is nu Online!

Er zijn deze week een hoop ontwikkelingen geweest bij WebStudyo. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het opstarten van een bedrijf en wat daar allemaal bij komt spelen. We zetten ze even op een rijtje. Lees verder…

%d bloggers liken dit: