Bij WebStudyo zijn we in rep en roer met het officieel maken van het bedrijf. De afgelopen weken zijn er een hoop ontwikkelingen geweest en graag zouden we je erover willen vertellen in dit gloednieuwe blogbericht.

LOGO DESIGN en huisstijl

Een nieuw bedrijf heeft naast zijn productie en/of dienstverlening natuurlijk nog veel meer gaande achter de schermen op het secundaire proces. Een daarvan is marketing. Bij marketing hoort het bekendmaken van je bedrijf en mensen een beeld geven van hoe het bedrijf werkt. Een van de belangrijkste manieren om dit voor elkaar te krijgen is om een herkenbaar en opvallend logo te maken. We zijn daarom op zoek gegaan naar bekenden die kennis hebben van design en bereid zijn om voor ons een logo te designen en uit te werken. Na wat zoeken, zijn we uiteindelijk uitgekomen bij iemand in Canada die een logo gaat designen en een passende huisstijl gaat bedenken en uitwerken.

rechtsvorm en adviesgesprek kvk

In het vorige blogbericht hebben we er al over gesproken: de rechtsvorm. Na wat mailtjes met de Kamer van Koophandel zijn we met het hele team op een groepsgesprek geweest via Skype met een medewerker van de KvK. Hier hebben we drie grote onderwerpen besproken:

  • De rechtsvorm voor WebStudyo
  • De verantwoordelijkheden voor een bedrijf en de rechtsvorm die hierbij hoort
  • Inschrijving van WebStudyo bij de Kamer van Koophandel

We zijn tijdens het gesprek tot de conclusie gekomen dat de rechtsvorm “Vennootschap onder firma (VOF)” het beste past bij de aanpak en plannen van WebStudyo.

Vervolgens hebben we gesproken over de verplichtingen van een bedrijf en de rechtsvorm dat hierbij hoort (in dit geval VOF). Het zijn er niet veel, maar het is wel veel werk:

  • Administratie
  • Boekhouding
  • Belastingaangifte

Er wordt inmiddels onderzoek gedaan naar hoe dit het snelst, het gemakkelijkst, en het goedkoopst gedaan kan worden. Natuurlijk zijn deze dingen wettelijk verplicht en we willen alles altijd proberen goed te doen en fouten te voorkomen.

Ook hebben we het in het gesprek nog even kort gehouden over de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en wat hier verplicht is. Hier bij waren verder geen verassingen, maar het is toch fijn om even van een professioneel iemand te horen hoe een inschrijving en inschrijvingsgesprek in elkaar steken.

Vanuit het gesprek hebben wij ook besloten hoe de rollen binnen het bedrijf voorlopig verdeeld zullen worden. Namelijk:

  • CEO: Albert van Kiel – Zal de werving van klanten en klantenrelaties op zich nemen, naast dat hij een overview houdt van het hele bedrijf.
  • CTO: Max van Hasselt – Zal de producten van de technische kant gaan bekijken en kijken waar het beter kan.
  • CCO: Tom Scholten – Zal de sociale communicatie en financiele kant van WebStudyo op zich nemen.
  • Hiernaast zijn alle werknemers voorlopig hulpzaam bij het ontwikkelen van de producten.

Proost.

Categorieën: WebStudyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

WebStudyo

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

We zijn er trots op om met u te mogen delen dat de inschrijving van WebStudyo vanaf vandaag officieel is! Deze middag zijn Albert van Kiel, Max van Hasselt en Tom Scholten met zijn drieën Lees verder…

WebStudyo

WebStudyo is nu Online!

Er zijn deze week een hoop ontwikkelingen geweest bij WebStudyo. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het opstarten van een bedrijf en wat daar allemaal bij komt spelen. We zetten ze even op een rijtje. Lees verder…

WebStudyo

Het Opstarten van WebStudyo.

Vandaag op 5 september 2017 is het idee uitgewerkt van het opstarten van een bedrijf in ICT-gerelateerde oplossingen van drie vrienden die 2 jaar geleden samen begonnen zijn aan de studie HBO-ICT: Software Engineering op Lees verder…